tirsdag den 12. april 2011

Kransekager med og uden nougat



Kransekage masse:

500 g. ren rå marcipan
200 g. rørsukker
100 g. æggehvider

Rørsukker og æggehvide røres sammen. Lad det trække ca. 1 time for at opløse sukkeret. "Sukkerhviden" æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til kransekagen er ensartet. Kransekagemassen kommes op i en stof sprøjtepose med en trekantet tylle i og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, til lige store rustikke kransekager.
Lad disse "lufttørre" en ½ time, før de rettes op med hænderne. Med en ganske lillebitte smule vand på fingrene, formes de tørrede rustikke kransekager nu til fine ensartede kransekager. Bages ved 200 grader til de er gyldne ca. 8 - 10 minutter & afkøles.

Ønsker man nougat i, trykker man massen flad, og ligger lidt nougat i. Hvorefter man med vand på fingrene samler massen omkring nougaten.

Ingen kommentarer: