mandag den 16. maj 2011

Hindbær Mousse

Hindbær Mousse

Den her opskrift har jeg fra pyntekagen

2 lag mousse til en kage på Ø24 cm

1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
150 g sukker
300 g friske eller optøet hindbær (andre bær kan også bruges)

½ l piskefløde
6 blade husblas

Der kan tilsættes ekstra friske hakket hindbær eller hakket chokolade.

Husblas lægges i blød.
Hindbær koges kort. Mos eller blend hindbærrene.
Tilsæt husblassen, der er vredet fri for vand og smeltet i den væde, der hænger ved i en gryde. 

Rør rundt og lad det køle af.

Pisk æg og sukker til det er luftigt og hvidt. Det kan tage flere minutter.
Pisk fløden meget stiv. Meget stiv.

Bland ca. 2 spk af æggeblandingen i hindbærgrøden. Rør det roligt ind. Nu kan resten af grøden hældes i skålen med æggeblandingen. Vend det forsigtigt sammen.
Tilsæt ca. 2 spk. piskefløde og rør det sammen.
Herefter vendes resten af flødeskummet i og det hele blandes/vendes sammen.
Nu kan den hakket chokolade tilsættes.

Sæt moussen på køl og lade den stivne i en times tid.
Når moussen er lagt på kagebunden, kan der drysses ekstra hindbær over.

Ingen kommentarer: